O le tau fa'aopoopo a Saina ua fa'amautu muamua i le lalolagi mo le tele o tausaga soso'o.

O le tau fa'aopoopo a Saina ua fa'amautu muamua i le lalolagi mo le tele o tausaga soso'o.

E tusa ai ma se faasologa o lipoti i luga o le tamaoaiga ma agafesootai ausia ausia talu mai le 18 National Congress of the Communist Party of China na tatalaina e le National Bureau of Statistics i nai aso talu ai, e tusa ai ma faamaumauga a le Faletupe a le Lalolagi, o le gaosiga o oloa gaosi a Saina na sili atu nai lo le Iunaite Setete. Setete mo le taimi muamua i le 2010, ona faʻamautu muamua lea i le lalolagi mo le tele o tausaga sosoo.I le 2020, o le gaosiga o oloa a Saina na faʻaopoopoina le tau-faʻaopoopo e tusa ma le 28.5% o le lalolagi, faʻatusatusa Na siitia i le 6.2 pasene i le 2012, faʻateleina le faʻamalosia o le sao i le faʻatupulaia o le tamaoaiga o le lalolagi.

tausaga sosoo1

Le tala leaga o le tamaoaiga o Peretania: O faʻamatalaga faʻatau i Aukuso na paʻu i lalo ifo o faʻamoemoega, ma o le pauna na paʻu i se maualalo fou talu mai le 1985.

I lalo ifo o le lua vaiaso talu ona nofoia le tofi, o le Palemia fou o Peretania o Truss na mafatia i se faasologa o "tala leaga" faʻalavelave faʻalavelave: muamua, na maliu Queen Elizabeth II, sosoo ai ma se faasologa o faʻamatalaga leaga tau tamaoaiga ...

tausaga sosoo2

O le Aso Faraile na teʻa nei, o faʻamaumauga na tuʻuina mai e le Ofisa o Fuainumera Faamauina na faʻaalia ai o le faʻaitiitia o faʻatauga faʻatau i Peretania ia Aukuso na sili atu nai lo faʻamoemoega maketi, e faʻaalia ai o le siʻitia o le tau o le soifuaga i Peretania ua matua faʻaititia ai tupe faʻaalu a aiga Peretania, lea e le isi fa'ailoga o lo'o aga'i atu le tamaoaiga o Peretania i le pa'u.

I lalo o le faatosinaga a lenei tala fou, na vave ona paʻu le pauna i le US dollar i le aoauli o le Aso Faraile talu ai, na pa'ū i lalo o le 1.14 faʻailoga mo le taimi muamua talu mai le 1985, na paʻu i le toeitiiti 40-tausaga maualalo.

Punavai: Global Market Intelligence


Taimi meli: Sep-19-2022

Talosaga autu

O auala autu o le faʻaogaina o pusa o loʻo tuʻuina atu i lalo