O le tasi vaetolu o le atunuu na lolovaia, 7,000 containers na paʻulia, ma o le tulaga lamatia o le auina atu i fafo iinei na faʻateleina!

O le tasi vaetolu o le atunuu na lolovaia, 7,000 containers na paʻulia, ma o le tulaga lamatia o le auina atu i fafo iinei na faʻateleina!

Talu mai le ogatotonu o Iuni, o timuga malolosi e le masani ai i Pakistan na mafua ai lologa mataʻutia.72 o le 160 itulagi o le atunuu o Asia i Saute ua lolovaia, o le tasi vaetolu o le eleele ua lolovaia, 13,91 tagata ua maliliu, 33 miliona tagata ua afaina, 500,000 tagata e nonofo i tolauapiga sulufai ma 1 miliona fale., 162 alalaupapa ma toetoe lava 3,500 kilomita o auala na faaleagaina pe faaleagaina…

I le aso 25 o Aokuso, na faalauiloa aloaia ai e Pakisitana se "tulaga o faalavelave faafuasei".Ona o tagata na aafia e leai ni fale po o ni upega namu, na sosolo ai faamai pipisi.I le taimi nei, e sili atu nai lo le fiasefulu afe o faʻamaʻi pipisi o le paʻu, manava manava ma faʻamaʻi manava manava o loʻo lipotia i aso uma i nofoaga faʻafomaʻi a Pakistani.Ma o faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai o Pakistan e ono faʻafeiloaʻi se isi timuga timuga ia Setema.

O lologa i Pakisitana ua mafua ai le 7,000 containers na saisaitia i luga o le auala i le va o Karachi ma Chaman i le itu i saute sasaʻe o Afghan tuaoi o Kandahar, ae o kamupani vaʻa e leʻi tuusaunoaina tagata faʻatau ma uta mai le totogiina o totogifuapauina (D&D), kamupani vaʻa tetele e pei o Yangming, Oriental. I fafo ma HMM, ma isi mea laiti.E oo atu i le $14 miliona le totogi o le toe totogiina e le kamupani va’a.

Na taua e le aufaioloa e faapea, talu ai o lo o umia i o latou lima ni container e le mafai ona toe fa’afo’i, o lea na totogi ai i container ta’itasi le totogi e amata mai i le $130 i le $170 i le aso.

O le gau o le tamaoaiga na mafua mai i lologa i Pakisitana e sili atu i le $ 10 piliona, lea e mamafa ai le atinaʻeina o lona tamaoaiga.O le Standard & Poor's, ose ofisa fa'ava-o-malo e fa'avasega fa'aaitalafu, ua fa'alaloina le va'aiga umi a Pakisitana i le “le lelei”.

Muamua, ua mago a latou tupe fa'aagaaga mai fafo.E oʻo mai i le aso 5 o Aukuso, o le Faletupe a le Setete o Pakisitana o loʻo umia faʻaagaaga fesuiaiga o tupe mai fafo o le $ 7,83 piliona, o le tulaga maualalo talu mai Oketopa 2019, lea e tau le lava e totogi ai le masina e tasi.

O le mea e sili ona leaga, o le fesuiaiga o le Pakistani rupee faasaga i le US dollar ua paʻu talu mai Setema 2. O faʻamaumauga na faʻasoa e le Pakistan Foreign Exchange Association (FAP) i le Aso Gafua na faʻaalia ai e oʻo mai i le 12 i le aoauli, o le tau o le Pakistani rupee 229.9 rupee i le tala Amerika, ma o le Pakistani rupee na faaauau pea ona vaivai, pa'u i lalo 1.72 rupee, e tutusa ma le paʻu o le 0.75 pasene, i le amataga o fefaʻatauaiga i le maketi o faletupe.

O le lologa na faʻaumatia ai le tusa ma le 45% o le gaosiga o le cotton i totonu o le atunuʻu, lea o le a faʻateleina ai le faʻafitauli o le tamaoaiga o Pakisitana, ona o le cotton o se tasi lea o faʻatoʻaga sili ona taua a Pakisitana, ma o pisinisi ie o le atunuʻu tele lea e maua ai tupe mai fafo.O lo'o fa'amoemoe Pakistan e fa'aalu le $3 piliona e fa'aulufale mai ai mea mata mo le pisinisi ie.

I le taimi nei, ua matua faʻatapulaʻaina e Pakisitana oloa mai fafo, ma ua taofia e faletupe le tatalaina o tusi o aitalafu mo oloa faʻaulufale mai e le manaʻomia.

O le aso 19 o Me, na faalauiloa ai e le malo o Pakisitana le faasaina o le faaulufaleina mai o le silia ma le 30 oloa e le taua ma oloa taugata ina ia mafai ai ona faamautu le faaitiitia o tupe faaagaga mai fafo ma le siitia o pili o oloa faaulufale mai.

I le aso 5 o Iulai, 2022, na toe tuʻuina atu ai e le Faletupe Tutotonu o Pakisitana se faiga faʻavae e pulea ai fefaʻatauaiga mai fafo.Mo le fa'aulufaleina mai o nisi o oloa i Pakistan, e tatau i tagata fa'aulufale mai ona maua muamua le fa'atagaga a le Faletupe Tutotonu a'o le'i mafai ona latou totogiina tupe mai fafo.E tusa ai ma tulafono faatonutonu lata mai, pe sili atu i le $100,000 pe leai foi le aofaiga o tupe totogi mai fafo, e tatau ona talosaga le tapulaa o talosaga mo le faʻatagaina i le Faletupe Tutotonu o Pakistan muamua.

Peitai, e lei foia le faafitauli.Ua liliu atu le au faaulufale mai Pakisitana i le ave faananā i Afghanistan ma totogi i tala Amerika i tinoitupe.

23

O nisi o tagata suʻesuʻe e talitonu o Pakisitana, ma le ogaoga o le tau o le tamaoaiga, faʻateleina le leai o ni galuega, faʻanatinati tupe faʻaagaga tupe mai fafo ma le vave faʻaititia o le rupee, e ono mulimulitaʻi i tulagavae o Sri Lanka, lea ua paʻu le tamaoaiga.

24

I le taimi o le mafuie i Wenchuan i le 2008, na aveese uma ai e le malo o Pakisitana faleie uma sa i ai ma auina atu i nofoaga na aafia i Saina.O lea ua feagai Pakisitana ma faafitauli.Ua faailoa mai e lo tatou atunuu o le a tuuina atu le 100 miliona yuan i fesoasoani fesoasoani mo faalavelave faafuasei, e aofia ai faleie 25,000, ona oo atu lea i le 400 miliona yuan le fesoasoani faaopoopo.O faleie muamua e 3,000 o le a taunuu i le nofoaga o mala i totonu o le vaiaso ma faʻaaogaina.O le 200 tone o aniani na fa'anatinati fa'atupuina ua ui atu i le alatele o Karakoram.Tu'u atu i le itu Pakistani.


Taimi meli: Sep-16-2022

Talosaga autu

O auala autu o le faʻaogaina o pusa o loʻo tuʻuina atu i lalo